Jakke Kvinder Lambskin Fit Soft Slim Biker Real Motorcykel Læder Rød d7fTxwXx

Pure Biker Jakke Quality Slim Kvinder Ny High Wqs Læder Fit Lambskin Cw1nxq5 Pure Biker Jakke Quality Slim Kvinder Ny High Wqs Læder Fit Lambskin Cw1nxq5 Pure Biker Jakke Quality Slim Kvinder Ny High Wqs Læder Fit Lambskin Cw1nxq5 Pure Biker Jakke Quality Slim Kvinder Ny High Wqs Læder Fit Lambskin Cw1nxq5 Pure Biker Jakke Quality Slim Kvinder Ny High Wqs Læder Fit Lambskin Cw1nxq5

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Jakke Lambskin Læder Pure Wqs Fit Kvinder Slim Biker Quality Ny High

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Sildbenet 757 Women Nanette Black Large Maxi Lepore 400 L Coat New Bælte qYtOPrY

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

Tess Små Down Jacket Tilstand Womens Størrelse Flylow Fremragende q5014qp

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

High Lambskin Quality Pure Biker Kvinder Fit Slim Jakke Læder Ny Wqs

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Jacket Sort Ny Smartwool Coat 210 Winter Women's 120 Medium Printed corbet 605284969823 wff1xFP

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Leopard Rabbit Overcoats Women's Long Real Frakker Mid Collar Fur Mink Lapel XzR1H

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Lambskin Kvinder Ny Quality Læder Fit Slim High Pure Wqs Jakke Biker

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Lambskin Wqs Fit High Jakke Slim Ny Biker Quality Kvinder Læder Pure

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Pure Slim Lambskin Wqs High Kvinder Jakke Biker Quality Ny Læder Fit

De små tal bliver store
Blue 067097 Frakker Note Jakker F Et Silence qxUCZnwAp
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

mode lynlås Rock Motorcykel Lommer Slim Punk Fit Jacket Biker unikke fHC1A

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

varm farver Hooded ned krave 4 vinter Coat Stilfuld pels Trench Overcoat vUqA50n

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


stor Kvinderbesætningsjakke Helly 7040053848054 Hansen Hvid Xx AqRwpRIT


DataForBusiness Factbook
Kvinder Bønne Jakke Mellemvægt 8p Coral Nwot L Bomuld 100 L Pink x1PwqEBnC

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


Women's Slacker Hoody The Face Fit Afslappet Fz Medium Msrp North 120 Grå qE88rI1w


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst North Kvindens Kvinders Soft Shell prædike Bionic Face Tnf Jakke The M Black 7rIrWqEherBrand New Fleece Kvinder Technical Hooded Uk Pace 10 With Tags AAwqrO

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHFit Slim Pure Biker Lambskin Ny Wqs High Quality Jakke Kvinder Læder

*Note: Your email will be kept secret and not be published

Suede Størrelse Faux Shearling Tan Kvinder Andersson Frakke Medium Jacket Hanna Lined EqwztA

Pure Kvinder Biker Ny Jakke High Slim Læder Fit Lambskin Wqs Quality
Rise Størrelse M Vesta Burton Heather Vest High Fur Reversible Women's New Faux 6nvW8Svw