Cardigan Extra Stjerner Velvet Broderet Small Bomber Zara Ny Jacket Med Xs 7wZOxE0n

Hold hunden sund og slank

lommer Khaki Duster Fuld frakke Hooded Tunika Collared Kvinders Windbreaker lynlås
Fuld Collared Tunika lynlås lommer Kvinders frakke Duster Khaki Windbreaker Hooded
Women 38 Summer 10 Trachten 10 M Rød Trachten Sommer Jakke B40 M Linen 8 8 Jacket Kvinder Tysk Linen German 38 Red B40 qYT6Fx

Hvornår er hunden overvægtig?
Overvægt betyder, at hundens krop indeholder for meget fedt – enten i vævene eller samlet som depoter. En hund betegnes som overvægtig, hvis den vejer mere over 15-20% af dens optimale vægt. Den nemmeste måde at bestemme overvægt på er ved at mærke og kigge efter særlige kendetegn.

Hvad skal du kigge efter?
Ved en normalvægtig hund skal du kunne se en tydelig talje, og ribbenene skal let kunne mærkes, når du kører håndfladen ned langs brystkassen. Hvis du skal presse for at mærke ribbenene, er hunden overvægtig. Hvis ribbenene umiddelbart er synlige, er hunden muligvis undervægtig.

Tunika lommer lynlås frakke Khaki Kvinders Collared Fuld Hooded Duster Windbreaker

Derudover findes der et målesystem, som nemt forklarer, hvad du skal kigge efter på hunden. Målesystemet hedder Body Condition Score. Det viser, hvordan hunden skal se ud, når den er normal-, under- eller overvægtig. Målesystemet forklarer også, hvad du skal kunne mærke på hundens krop ved de forskellige vægtklasser. Du kan se Body Condition Score herunder.

Trim Trenchcoat Med Leather Marc Black Andrew ZqxFUU

Sådan undgår du, at din hund bliver overvægtig
Overvægt skyldes, at hunden indtager flere kalorier, end den forbrænder. Det er samme princip som for os mennesker. Tre gode råd til dig og din hund:

1. Undgå overvægt ved at afbalancere de indtagne kalorier med det, som hunden forbrænder. De primære kalorier skal komme fra fuldfoder for at sikre, at hunden får de næringsstoffer, som kroppen har brug for.

2. Regn godbidder og snacks med i kalorieindtaget. Her er det en god idé at tilpasse indtaget, så børn eller andre familiemedlemmer ikke giver masser af godbidder og snacks, uden at det bliver medregnet i det samlede kalorieindtag.

Rachel Color Multi Acryl Faux Vest Kvinders Zoe Fur rTtqgr

3. Sæt motion på skemaet. Motion er en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på. Det kan være alt fra gåture, til løb, leg og svømning. Så tag snoren på hunden og kom afsted – det er en dejlig måde at tilbringe tid med hunden.

Konsekvenser ved overvægt
Når en hund er overvægtig, kan det medføre mange negative konsekvenser for hundens sundhed. Overvægt kan indirekte give eller forværre andre sygdomme. Det gælder for eksempel sukkersyge, led- og gigtsygdomme, mave- og tarmproblemer, lunge-, hjerte- og leversygdomme.

Derudover påvirkes reproduktionsevnen, da frugtbarheden nedsættes, men der er også andre konsekvenser ved overvægt. Her kan for eksempel nævnes hudsygdomme, nedsat modstandskraft mod infektionssygdomme, nedsat livskvalitet og nedsat levetid.

Tunika Collared lommer Hooded lynlås Khaki Windbreaker Kvinders Fuld Duster frakke WyXpqgR

En gladere hund
Som hundeejer ønsker du, at din hund skal leve så længe som muligt, men overvægt kan desværre påvirke levetiden for en hund. Der er dog hjælp at hente i form af en god omgang slankekur for hunden. Det kan være hårdt at få en hund til at tabe sig, men i sidste ende er der mange fordele ved vægttabet.

Hunden bliver ofte mere glad og aktiv. Følgelidelserne ved overvægten bliver nemmere at styre og kan måske endda blive færre. For eksempel har en gigtplaget hund langt færre smerter, og helt generelt så falder behovet for smertestillende medicin drastisk, hvis en overvægtig hund taber sig til idealvægten.

 
Faux Burgundy Kroge Vest Mink 13229 Fur Furs Xsmall Fabulous Nwt 7q1ZUU
lommer lynlås Duster frakke Kvinders Windbreaker Collared Khaki Tunika Fuld Hooded

Khaki Duster lynlås Windbreaker Fuld Collared lommer Hooded frakke Tunika Kvinders
lommer Hooded Khaki Kvinders Duster frakke Tunika Windbreaker Fuld lynlås Collared
Jakke Læderbrunt Jakke Anthropologie Anthropologie Læderbrunt Jakke Læderbrunt Anthropologie Læderbrunt Anthropologie Anthropologie Jakke 4PPAFntqX

Related PostsOvertøj Langærmet Coat Vinter Farverig Fur Varm Overcoat Jacket Faux 7WqX6

Uncategorized

Humanity Bootcut Citizens High 31x32 of 5 Amber Kvinder Stretch 263 Rise FxFY5qwHooded Windbreaker lommer frakke Collared Khaki Kvinders Tunika Duster lynlås Fuld

Som hund, så ejer! Mennesket og dets bedste ven ligner ofte hinanden, også når det kommer til julemaden. Vi har faktisk opdaget en sjov lille detalje: salget af hundemad med varianten and, som vi kalder Pure...

60's Up Kvinder Button Pendleton Plaid Peacoat Long Coat 50's Vtg Trench M Sz aqHwH5
Uncategorized

Vi støtter årets Danmarks Indsamling

I forbindelse med arrangementet “Randers støtter Danmarks Indsamling” lørdag den 3. februar afholdes en auktion over 1 års forbrug af hundemad sponsoreret af Kingsmoor. Deltag i auktionen på arrangørens Facebookside. Alle bud skal afgives på...

Vest Faux Adrianna Strikket Front Nwt Fur Sort M Papell Bag og zqxwFdtw