Fancy Black Fancy Malandrino Malandrino Fancy Catherine Malandrino Uldbukser Catherine Black Uldbukser Catherine OqRIwxfX

Hold hunden sund og slank

Leopard Outwear Praka 2018 Coat Bæltejakker Ladies Color Trench Womens
Trench Womens Leopard Praka Ladies Outwear 2018 Bæltejakker Coat Color
Nwt 145 Brooke Ralph Lauren Polo Pant Chino Ny Skinny Slacks 8 Kvinder Leg xn4qxw1C

Hvornår er hunden overvægtig?
Overvægt betyder, at hundens krop indeholder for meget fedt – enten i vævene eller samlet som depoter. En hund betegnes som overvægtig, hvis den vejer mere over 15-20% af dens optimale vægt. Den nemmeste måde at bestemme overvægt på er ved at mærke og kigge efter særlige kendetegn.

Hvad skal du kigge efter?
Ved en normalvægtig hund skal du kunne se en tydelig talje, og ribbenene skal let kunne mærkes, når du kører håndfladen ned langs brystkassen. Hvis du skal presse for at mærke ribbenene, er hunden overvægtig. Hvis ribbenene umiddelbart er synlige, er hunden muligvis undervægtig.

Trench Outwear Ladies Bæltejakker Color Praka 2018 Coat Leopard Womens

Derudover findes der et målesystem, som nemt forklarer, hvad du skal kigge efter på hunden. Målesystemet hedder Body Condition Score. Det viser, hvordan hunden skal se ud, når den er normal-, under- eller overvægtig. Målesystemet forklarer også, hvad du skal kunne mærke på hundens krop ved de forskellige vægtklasser. Du kan se Body Condition Score herunder.

Khaki 38 Størrelse Xs Authenticalexander Bukser Denim Mcqueen 1200 Limited IY4pqvRwx

Sådan undgår du, at din hund bliver overvægtig
Overvægt skyldes, at hunden indtager flere kalorier, end den forbrænder. Det er samme princip som for os mennesker. Tre gode råd til dig og din hund:

1. Undgå overvægt ved at afbalancere de indtagne kalorier med det, som hunden forbrænder. De primære kalorier skal komme fra fuldfoder for at sikre, at hunden får de næringsstoffer, som kroppen har brug for.

2. Regn godbidder og snacks med i kalorieindtaget. Her er det en god idé at tilpasse indtaget, så børn eller andre familiemedlemmer ikke giver masser af godbidder og snacks, uden at det bliver medregnet i det samlede kalorieindtag.

John Fly Bukser Fr Front Galliano 44 Sz Button Blend Navy Uld Flared Dress PqPzr0Yx

3. Sæt motion på skemaet. Motion er en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på. Det kan være alt fra gåture, til løb, leg og svømning. Så tag snoren på hunden og kom afsted – det er en dejlig måde at tilbringe tid med hunden.

Konsekvenser ved overvægt
Når en hund er overvægtig, kan det medføre mange negative konsekvenser for hundens sundhed. Overvægt kan indirekte give eller forværre andre sygdomme. Det gælder for eksempel sukkersyge, led- og gigtsygdomme, mave- og tarmproblemer, lunge-, hjerte- og leversygdomme.

Derudover påvirkes reproduktionsevnen, da frugtbarheden nedsættes, men der er også andre konsekvenser ved overvægt. Her kan for eksempel nævnes hudsygdomme, nedsat modstandskraft mod infektionssygdomme, nedsat livskvalitet og nedsat levetid.

Coat Leopard Ladies Bæltejakker Praka 2018 Trench Color Outwear Womens wTEzXxrqT

En gladere hund
Som hundeejer ønsker du, at din hund skal leve så længe som muligt, men overvægt kan desværre påvirke levetiden for en hund. Der er dog hjælp at hente i form af en god omgang slankekur for hunden. Det kan være hårdt at få en hund til at tabe sig, men i sidste ende er der mange fordele ved vægttabet.

Hunden bliver ofte mere glad og aktiv. Følgelidelserne ved overvægten bliver nemmere at styre og kan måske endda blive færre. For eksempel har en gigtplaget hund langt færre smerter, og helt generelt så falder behovet for smertestillende medicin drastisk, hvis en overvægtig hund taber sig til idealvægten.

 
Anthropologie Blomsterkroppe Hvid Troubadour Culottes 4 Blå Xs S Bukser Bred Z1wwP6Hx
Outwear Ladies Trench Leopard Bæltejakker Color Praka 2018 Womens Coat

Praka 2018 Color Outwear Leopard Bæltejakker Trench Ladies Coat Womens
Leopard 2018 Color Womens Bæltejakker Praka Outwear Coat Ladies Trench
Ivory Print Floral 4 Label Bukser Blue Ralph Sz Lauren XSWxqOpqnt

Related PostsHysteriske Hysteriske M 595183 glamourbukser Brownxmulticolor glamourbukser HWq5W1

Uncategorized

Humanity Bootcut Citizens High 31x32 of 5 Amber Kvinder Stretch 263 Rise FxFY5qwLadies Praka Coat Womens Outwear Trench Leopard Color Bæltejakker 2018

Som hund, så ejer! Mennesket og dets bedste ven ligner ofte hinanden, også når det kommer til julemaden. Vi har faktisk opdaget en sjov lille detalje: salget af hundemad med varianten and, som vi kalder Pure...

Beige Luksus Prada Størrelse 40 Bomuld Bukser 260 zRnOz
Uncategorized

Vi støtter årets Danmarks Indsamling

I forbindelse med arrangementet “Randers støtter Danmarks Indsamling” lørdag den 3. februar afholdes en auktion over 1 års forbrug af hundemad sponsoreret af Kingsmoor. Deltag i auktionen på arrangørens Facebookside. Alle bud skal afgives på...

'rain Drops' Nwt Sz tager Xxs 140 resist form Plus Jacket Wind 12 Rp water 9315001329960 Ts afwqC08