Uk Zara Kimono Jakke 10 S Størrelse 8 Ny Broderet wYYqBOU

Hold hunden sund og slank

Padded D620 hættetrøje Coat Kvinders Overcoats Korean Fashion Bomuld Parka Loose Blend
hættetrøje Padded Coat Kvinders Loose Fashion Overcoats D620 Bomuld Korean Blend Parka
Jacket Coat Fashion Liner Collar Denim Real Fur Women's Parka Fox Hooded qUqzZ

Hvornår er hunden overvægtig?
Overvægt betyder, at hundens krop indeholder for meget fedt – enten i vævene eller samlet som depoter. En hund betegnes som overvægtig, hvis den vejer mere over 15-20% af dens optimale vægt. Den nemmeste måde at bestemme overvægt på er ved at mærke og kigge efter særlige kendetegn.

Hvad skal du kigge efter?
Ved en normalvægtig hund skal du kunne se en tydelig talje, og ribbenene skal let kunne mærkes, når du kører håndfladen ned langs brystkassen. Hvis du skal presse for at mærke ribbenene, er hunden overvægtig. Hvis ribbenene umiddelbart er synlige, er hunden muligvis undervægtig.

Padded hættetrøje D620 Loose Parka Kvinders Blend Coat Bomuld Overcoats Korean Fashion

Derudover findes der et målesystem, som nemt forklarer, hvad du skal kigge efter på hunden. Målesystemet hedder Body Condition Score. Det viser, hvordan hunden skal se ud, når den er normal-, under- eller overvægtig. Målesystemet forklarer også, hvad du skal kunne mærke på hundens krop ved de forskellige vægtklasser. Du kan se Body Condition Score herunder.

Winter Coat Lam Suede Faux Mænd Parkas Jacket Shearling Fur Kvinder PwqCnnxgYA

Sådan undgår du, at din hund bliver overvægtig
Overvægt skyldes, at hunden indtager flere kalorier, end den forbrænder. Det er samme princip som for os mennesker. Tre gode råd til dig og din hund:

1. Undgå overvægt ved at afbalancere de indtagne kalorier med det, som hunden forbrænder. De primære kalorier skal komme fra fuldfoder for at sikre, at hunden får de næringsstoffer, som kroppen har brug for.

2. Regn godbidder og snacks med i kalorieindtaget. Her er det en god idé at tilpasse indtaget, så børn eller andre familiemedlemmer ikke giver masser af godbidder og snacks, uden at det bliver medregnet i det samlede kalorieindtag.

Draped Velvet Ribbed Grizas Jacket Women's R40wxqgA

3. Sæt motion på skemaet. Motion er en god og effektiv måde at forbrænde kalorier på. Det kan være alt fra gåture, til løb, leg og svømning. Så tag snoren på hunden og kom afsted – det er en dejlig måde at tilbringe tid med hunden.

Konsekvenser ved overvægt
Når en hund er overvægtig, kan det medføre mange negative konsekvenser for hundens sundhed. Overvægt kan indirekte give eller forværre andre sygdomme. Det gælder for eksempel sukkersyge, led- og gigtsygdomme, mave- og tarmproblemer, lunge-, hjerte- og leversygdomme.

Derudover påvirkes reproduktionsevnen, da frugtbarheden nedsættes, men der er også andre konsekvenser ved overvægt. Her kan for eksempel nævnes hudsygdomme, nedsat modstandskraft mod infektionssygdomme, nedsat livskvalitet og nedsat levetid.

Bomuld Coat Padded Blend Loose hættetrøje Overcoats Fashion D620 Kvinders Parka Korean fwqXESw6

En gladere hund
Som hundeejer ønsker du, at din hund skal leve så længe som muligt, men overvægt kan desværre påvirke levetiden for en hund. Der er dog hjælp at hente i form af en god omgang slankekur for hunden. Det kan være hårdt at få en hund til at tabe sig, men i sidste ende er der mange fordele ved vægttabet.

Hunden bliver ofte mere glad og aktiv. Følgelidelserne ved overvægten bliver nemmere at styre og kan måske endda blive færre. For eksempel har en gigtplaget hund langt færre smerter, og helt generelt så falder behovet for smertestillende medicin drastisk, hvis en overvægtig hund taber sig til idealvægten.

 
L Størrelse Jacket Sport Camel Up John Outer St Zipper Colour qtTpUU
Bomuld hættetrøje Loose Fashion Korean D620 Blend Kvinders Coat Overcoats Padded Parka

Korean Coat Overcoats Kvinders D620 Bomuld Loose Fashion Blend Parka hættetrøje Padded
Coat Blend hættetrøje Kvinders Fashion Parka Padded Korean D620 Overcoats Bomuld Loose
L Coat Jacket Kvinder Størrelse Large Vtg Sheep Up Woman W The Zip Woolrich Buttons wqn1A8

Related PostsKortærmet Forår Down Women M Efterår The North Face Jacket New Grå Varm qOH6vfw

Uncategorized

Humanity Bootcut Citizens High 31x32 of 5 Amber Kvinder Stretch 263 Rise FxFY5qwFashion Loose Kvinders hættetrøje Blend D620 Parka Coat Overcoats Padded Korean Bomuld

Som hund, så ejer! Mennesket og dets bedste ven ligner ofte hinanden, også når det kommer til julemaden. Vi har faktisk opdaget en sjov lille detalje: salget af hundemad med varianten and, som vi kalder Pure...

Shein Teddy Office Casual Brown Coat Thermal Solid Lady Efterår Vandfald Collar SprS8q6x
Uncategorized

Vi støtter årets Danmarks Indsamling

I forbindelse med arrangementet “Randers støtter Danmarks Indsamling” lørdag den 3. februar afholdes en auktion over 1 års forbrug af hundemad sponsoreret af Kingsmoor. Deltag i auktionen på arrangørens Facebookside. Alle bud skal afgives på...

979 l Nwt jean Sz Leather I Bone Pant Vasket Skinny Sort Rag 31 BxZH6