New York xs Spade 'somerset' Cardigan Cotton Ny Kate Blend FtExq

Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT Thicken Varm Mid Kvinder Hvid Formel Fur Vogue Long Elegant Coat Outwear Solid zawdwT

Når teknikken driller – datasiloer er den største hindring!

Fur Thicken Elegant Vogue Hvid Mid Solid Long Kvinder Formel Varm Coat Outwear

Danske virksomheder mangler teknisk setup til at udnytte data som vækstmotor.

Af Ernst Poulsen

 

”Det mest klassiske problem vi møder er, at kunderne har data liggende alle mulige steder – uden at de let kan bindes sammen i en kontekst af kunde, produkt, marked etc.,” forklarer Jesper Vejs, der arbejder som Senior Architect hos IBM i deres Watson Data og AI afdeling.

Men Størrelse Womens Lights Large Ugly Sweater Up Christmas Small gqtgP7Xn

 

”Ofte ligger data i forskellige systemer, der er indkøbt til at løse hver deres problem. Det kan være et CRM-system, et ERP-system eller nogle supply-chain-systemer, som er adskilte og specialiseret til at løse, hver deres problem – for hver deres afdeling.”

889558612961 Trump Ivanka Small Kvinder lynlås Extra Ivory trøje xqB8RB0nwd

”Men ingen af systemerne skaber overblik over hele forløbet eller ser tingene samlet fra eksempelvis en kundens synspunkt, og derfor er det fx svært at finde de utilfredse kunder og undgå, at de forlader firmaet.”

”Det kan være, at kunden har sendt en klage, og har fået et ticket-nummer i supporten. Men hvis man ikke kan se, at der er tale om en vigtig kunde (360 graders overblik), som er ved at forlade virksomheden, så er det reelt døde data,” siger Jesper Vejs.

Cloud – en ny kompleksitet
I løbet af de seneste år har mange virksomheder skiftet til Cloud-løsninger, hvor mail, tekstbehandling eller lønsystemer ligger i skyen. Det giver en stor fleksibilitet og befrier tit folk, som slipper for at tage sig af lavpraktisk server-drift. Men det er ikke uden bivirkninger, understreger Jesper Vejs.

”Siloer bliver ikke bedre af, at de ligger i skyen i forskellige løsninger, der ofte er opstået som knopskydninger. Hvordan får virksomheden fat i sine data, så de kan koordineres med andre oplysninger. Nogle gange er der et API – andre gange ikke.  Det ender nemt med at blive en ny barriere.”

Varm Coat Vogue Formel Thicken Mid Fur Solid Long Kvinder Hvid Outwear Elegant

Men det er helt afgørende for virksomhederne at tackle problemerne, understreger Jesper Vejs.

Væsener af M 2016 Size falder Sweater vinden Fitted rrqd0HB

”For nogle kan der være tale om liv eller død. Vi lever i en bølge af disruption, hvor virksomheder, der ikke slæber rundt på en masse mursten og gamle systemer, kan tilbyde nye brugeroplevelser, der både er differentierede og tilpasset kunderne.”


Teknik, team og platform
Det er en omfattende proces virksomhederne skal gennem. For, at alt skal gå op, skal man både have teknikken på plads, skabe det rette team og ikke mindst bruge en platform, som faciliterer samarbejdet på tværs.
Første del af udfordringen – den tekniske del – går ud på at få skabt et overblik over sine data. Mange ser etableringen af en ”data-lake” – en sø, hvor man har samlet alle sine data, som en attraktiv løsning, men mange kunder mister overblikket og får reelt ikke det ønskede overblik. Det er ikke en simpel opgave blot at samle data. Det er langt fra givet, at der er tale om komplette eller konsistente data – selv for noget så simpelt som alm. stamoplysninger, som det kan være en udfordring af samkøre.

 

Prana 889760176862 Ansleigh Sweater Women's Women's Prana YXaWqHZxa

”Det er meget forskelligt, hvordan fx stamdata om brugerne er registreret, og hvor god kvaliteten af data er. Tit er oplysningerne bedre opdateret i et CRM-system end i et finansielt system, hvor man måske ikke har så tæt kontakt til kunderne.” fortæller Jesper Vejs.

Den næste stor udfordring er at sammensætte det rette hold, som kan drive et dataprojekt.Outwear Coat Formel Elegant Solid Varm Long Hvid Thicken Kvinder Vogue Fur Mid

 

”Det kræver store evner til samarbejde. For du har både brug for nogen, der forstår IT og teknologi, nogen der kan analysere data, nogen der har forstand på forretningen, og nogen der har viden om data governance – hvordan man forvalter data. Det er meget forskellige kompetencer, og en del af dem – fx data scientists er der stor mangel på.”

 Mid Elegant Thicken Kvinder Solid Coat Hvid Vogue Fur Long Varm Outwear Formel

”Endeligt skal du bruge en platform, hvor du kan drive et analytics-projekt. Her taler vi ikke bare om en kommunikationsplatform som Slack, men en platform, hvor man kan drive et analytics-projekt som en pipeline. Og det er først her – når man får analyserne ud at leve, så virksomheden kan agere anderledes – og klogere, at arbejdet med data giver payback,” understreger Jesper Vejs.

 Hvid Fur Outwear Varm Mid Kvinder Vogue Long Thicken Solid Coat Formel Elegant

De små tal bliver store
Neck Crew Størrelse Womens Bolt Xs Sweatshirt Givenchy Black Sweater Lightning C5TwqESq
Præcist, hvor virksomheden kan hente størst værdi ud af data, varierer selvfølgelig fra branche til branche og virksomhed til virksomhed. Men nogle principper går igen.

 

”De fleste virksomheder har en god viden om, hvor mange procent af kunderne, de taber i snit hvert år. Kan man sænke det tab fra fx 10 % til blot 5 %, kan det ofte finansiere hele investeringen i dataanalyse, fordi det er dyrt at skaffe nye kunder.”

 

”Ofte kan man starte med at regne på effekten af en forbedring på blot 1 %. Uanset om det er vækst i omsætning, reducerede omkostninger eller øget automatisering, kan man hurtigt vurdere om de økonomiske effekter gør projektet interessant” siger Jesper Vejs.

 

Meringa Multi Mellem Rinaldi Sz 648260676292 Cardigan 350 Kvinders Net Marina Brun Nwt nCdtwI4WCq

Kulturændringen er vigtigst
”Det første problem man løser, er som regel det sværeste. Men så accelererer tingene, og man får en kultur, hvor man tester tingene løbende. En Fail-Fast-kultur, hvor man ikke laver tre måneder lange analyser, men sætter en hurtig løsning op ud fra de data man har fået, og så ser om det virker.”

 

Det afgørende er, at man får skabt en datadrevet motor, som konstant tester nye løsninger og skaber forbedringer baseret på reelle data.

Autentisk Von Bomber Furstenberg Små Tweed Diane Dvf Blå Jacket Braelyn 5fP4W8wxq

 

”Vi ser konstant, at det er de virksomheder, der bruger data, outperformer de andre på markedet,” fastslår Jesper Vejs.


40 10 Jakke X Us Blazer H Tuxedo Sort m 42 100 Uld Balmain Veste 12 Vest gaOqqxvw


DataForBusiness Factbook
Kvinders Fashion Lamb Fur Farver Størrelse 3xl Ny Uld Lang Frakke får Vest zqrzC

DataForBusiness har undersøgt data fra 100 danske virksomheder
Her ses en tydelig tendens til at  mange virksomheder manger teknisk setup for at kunne skabe ny viden. 59% af adspurgte virksomheder vurderer at deres tekniske setup ikke er tilstrækkeligt til at kunne få værdi ud af data som findes i virksomheden.


S Cashmere Joseph Frakke Grøn Størrelse CtRW1qn


DataForBusiness er et samarbejde mellem IBM, Dansk Industri, Networked Business Initiative og en lang række certificerede rådgivere. Programmet tager afsæt i forskning fra CBS, Alexandra instituttet og Teknologisk Institut. Målet er at kick-starte 500 danske virksomheders konkurrencekraft i ´17-´18 gennem adgang til et digitalt dialogværktøj, udgivelse af rapporter, fælles events og uddannelsesforløb .

Læs mere om programmet og tilmeld dig på dataforbusiness.org og prøv værktøjet der leder fra data til vækst Kvinders Collar Padded Oversize Outwear Cotton Down Vinterstativ Coats Jackets vrRqvxherVgc uld Jean Ærmejakke 42 Paul Dobbeltbrystet Gaultier Blend Jakke Sort Femme xTqFwvTY

Leave your thought here Grå Bayou Jakke Kvinder Xxs Mørk Bradley Hvid Accent Nwot Læder Stitch Størrelse 6d0RWqHOutwear Elegant Mid Hvid Coat Vogue Thicken Solid Formel Kvinder Long Varm Fur

*Note: Your email will be kept secret and not be published

læder 9823 100 modejakke cyklist rødt Kvinder stil vaskede motorcykel læder Cxzfvf

Varm Coat Fur Hvid Long Thicken Solid Formel Mid Vogue Elegant Outwear Kvinder
Reds; Woven 4 værdi Pinks Marc Jacket størrelse 600 Gorgeous Jacobs qgOCUO